RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Главою Пентагону вперше став афроамериканець: хто такий Ллойд Остін

Раніше новообраний глава американської держави Джозеф Байден говорив про те, що він хотів призначити на пост міністра оборони темношкірого американця Ллойда Остіна. 22 січня Джо Байден втілив свою ідею в реальність.

Про це повідомив сайт CNN

Представники сенату Сполучених Штатів затвердили кандидатуру Ллойда Остіна на пост керівника Міністерства оборони Сполучених Штатів. За кандидатуру Ллойда Остіна, темношкірого генерала у відставці, проголосували 93 сенатори. Двоє людей виступили проти. Ллойд Остін став першим афроамериканцем, який очолив військове відомство Сполучених Штатів.

Ллойду Остіну 67 років, він - чотиризірковий генерал у відставці. Раніше Ллойд був керівником Центрального командування військ Сполучених Штатів, він займав цю посаду в період з 2013 по 2016 рік. Джо Байден, будучи віце-президентом США за Барака Обами, неодноразово обговорював з Ллойдом Остіном події на Близькому Сході, в Центральній і Південній Азії. Раніше Ллойд був заступником керівника штабу сухопутних військ Америки. Ллойд Остін також є останнім командувачем угруповання військ Америки в Іраку.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Байден заявив, що за перші 100 днів перебування в Білому домі планує спростити отримання американського громадянства для мігрантів і скасувати деякі укази Дональда Трампа.