RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Росія відповість за Крим і Донбас: Кравчук пояснив, як це станеться

21 січня відбулося позачергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ). На ньому було піднято безліч важливих і гострих питань, деякі з них стосувалися Криму та Донбасу.

Як пройшло засідання, "Апострофу" розповів глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

Стало відомо, що в засіданні брав участь заступник голови Адміністрації президента РФ, учасник Нормандського формату на рівні політичних радників Дмитро Козак. Він у багато чьому звинувачував Україну, включно і в тому, що вона не дотримується "Мінських угод".

Леонід Кравчук пояснив, чому так бурхливо реагував Козак, коли мова зайшла про ситуацію на Донбасі:

"Міністерство реінтеграції оприлюднило текст законопроекту" Про державну політику перехідного періоду ". Там є пункти, які категорично не сподобаються Кремлю: ніякої амністії бойовикам, а РФ повинна виплатити компенсацію за шкоду. Що далі?"

Журналісти не змогли упустити можливість розпитати і про те, чи відповість Росія за все, що відбувається в останні роки в Криму і як далі буде розвиватися ситуація з міжнародними судами та компенсаціями Україні.

"А далі, крім усього іншого, з'являється міжнародний суд і міжнародне право. І рано чи пізно всі повинні відповідати за свої справи. Росії вже довелося платити нам компенсацію за те, що вони неправильно вчинили з цінами на газ. Ми подали в суд за окупацію Криму. Звичайно, Росія не виконає рішення суду вже на наступний день, але прийде час - і все станеться. Результат буде неминучий - хто винен, той і платить "- однозначно заявив Кравчук.

Як писав "Апостроф" раніше, передача Медведчуку полонянок з ОРДЛО зупинена.