RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Втручання у справи Росії: в Кремлі знайшли "підбурювачів" до мітингів за Навального

Представники Кремля звинуватили американське посольство у втручанні в справи Російської Федерації, про це повідомив прессекретар глави держави Дмитро Пєсков.

Пише сайт Коммерсант.

Дмитро Пєсков повідомив, що публікації, які були опубліковані американським посольством - це непряме втручання в російські справи. За словами Дмитра Пєскова, Вашингтон повинен "приміряти" цю ситуацію на себе в контексті недавніх мітингів на території Сполучених Штатів.

22 січня представники посольства Сполучених Штатів закликало американців уникати місць в різних російських містах, де будуть проходити акції на підтримку Олексія Навального. Також дипмісія опублікувала маршрути і час початку акцій.

У Міністерстві закордонних справ РФ заявили, що спроби таких "освітлень" можуть розглядати як грубе втручання в справи Російської Федерації. Дмитро Пєсков назвав публікації США "некоректними".

23 січня 2021 року в Росії пройшли мітинги на підтримку Олексія Навального. Опозиціонер був заарештований відразу після прильоту в Москву з Берліна. Після арешту команда блогера і опозиціонера опублікувала відеофільм про "палац Володимира Путіна".

Представники штабу Олексія Навального називали особливі кімнати в палаці глави російської держави, йшлося про "аквадискотеку" і "склади бруду". Саме з такими написами на плакатах і виходив російський народ.

Як писав “Апостроф” раніше, під час акцій на підтримку Навального в Росії затримані понад 2 тисячі осіб.