RU  UA

У парламенті заговорили про зниження цін на газ до 3 грн: що відомо

Голови депутатських фракцій окреслили план дій на поточний пленарний тиждень Верховної Ради. У "Батьківщині" вимагають знизити ціну на газ для населення до 3 грн за кубометр.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 12:00 на Апостроф TV.

Депутати розглянуть питання підготовки до вакцинації та обговорять тарифну кризу. Під час 5-ї сесії собливу увагу парламентарії приділять завершенню земельної реформи, закриттю питаннь щодо грального бізнесу та великої приватизації. У перспективі вони також візьмуться за суди та податкову службу.

Під час години запитань до уряду у парламенті заслухають міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Нардепи хочуть почути про результати локдауну та підготовку країни до вакцинації.

Крім того, у фракції "Батьківщина" наполягли, аби знизити українцям ціну на газ до 3 гривень. Депутати навіть підготували відповідний законопроект.

"Перше, що зазначено - як протягом 25 років до 2014 року, віддайте український газ людям з націнкою в 30%. Люди будуть отримувати платіжку по 3 грн за кубометр, а не 9 грн, як вони отримали сьогодні. Друге, що написано в законопроекті, - це газ, закачаний влітку в газові сховища. Закачано в середньому так, що людям можна віддавати його по 3 гривні за кубометр. Чому віддаєте по 9 гривень?", - заявила лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко.