RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Ситуація швидко змінюється: експерт озвучив цікавий прогноз щодо долі "Північного потоку-2"

Росія відновила будівництво "Північного потоку-2", але ситуація на ринку газу стрімко змінюється - газопровід вже не виглядає таким вигідним, як це було спочатку.

Про це "Апострофу" заявив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Микола Капітоненко.

За його словами, це не означає, що Росія не зробить все, щоб завершити будівництво.

"Що стосується того питання, чи побудують у результаті росіяни газопровід, то мені здається що це стало настільки принципово, що вийшло за рамки самого газопроводу. Росіяни постараються все-таки закінчити проект, навіть при тому, що він, можливо, буде економічно нерентабельний. Тому що ситуація на ринку газу в Європі швидко змінюється, і вже зараз зрозуміло, що повернути інвестиції так, як це розраховували спочатку будівництва, не вийде. Попит на газ буде менший, ціна на нього буде нижчою", - зазначив Капітоненко.

Експерт додав, що завершення будівництва "Північного потоку-2" стало для Росії політичним питанням престижу і безпеки, але не ясно, коли роботи будуть завершені.

"Планують цього року, і там дійсно залишилося будувати зовсім небагато. Може, і встигнуть цього року, якщо ні, то в наступному. Але це не особливо важливо. Тут необхідно розуміти, що ті ж американці планують не стільки зробити будівництво "Північного потоку-2" неможливим, скільки планують зробити його дуже повільним і дорогим. І це і відбувається", - підсумував Капітоненко.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": "Північний потік-2" повертається: як Кремль обходить санкції США.