RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Сепаратний договір неможливий: в США розповіли, чого чекати Україні від Байдена у війні з Росією

Незважаючи на те, що перед дзвінком в Кремль президент США Джо Байден не поговорили з главою України Володимиром Зеленським, відданість Америки Україні сильна, як ніколи.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив Дейн Уотерс - відомий американський політтехнолог-республіканець і письменник.

Він пояснив дії Джо Байдена.

"Президент Байден заявив дуже чітко, що збирається збудувати консенсус в міжнародному співтоваристві для боротьби з Росією і Китаєм. Щоб робити якісь обіцянки Україні про повернення Донбасу, Байдену спочатку треба заручитися міжнародною підтримкою", - зазначив Уотерс.

Він додав, що якщо Байден почне щось робити в Україні без міжнародної підтримки, то не досягне успіху. Америка може надати Україні летальне озброєння, але мета в тому, щоб настав мир. А будь-який мирний договір не може бути підписаний тільки США або тільки Україною. Він має бути підтриманий Євросоюзом, сказав політтехнолог.

"Тому я не бачу, що відданість Америки Україні низька - вона сильна, як ніколи. Я не бачу сценарію, коли Байден укладає якийсь сепаратний договір з Євросоюзом про Україну і Донбас", - додав Уотерс.

Він наголосив, що безумство думати, що якщо Путін отримає Донбас на сході України, то він зупиниться. Він не зупиниться. І це головна точка зору, з якої треба розглядати проблему.

"Я ще раз підкреслю, що зараз не говорю від імені адміністрації президента США, але я думаю, що більшість людей, залучених під зовнішньою політику, розуміють, що якщо Путін отримає Донбас, то треба дивитися, що буде наступним. Немає місця розмові про те, що Путін збирається зупинитися на цьому. Говорити треба на тему - "що ж буде наступним?", - говорить Уотерс.

Тому, зазначив він, зупинити те, що відбувається на сході України важливо, як ніколи.

"Навіть якщо Путін скаже - "Нічого більше не трапиться". Хе-хе. Слухайте, він роздає паспорти населенню на окупованих територіях, він направляє туди свою вакцину, він навіть дає гроші Медведчуку, щоб той скуповував телеканали. Путін не відмовиться від України! Не відмовиться!" , - констатував політтехнолог.

Уотерс резюмував, що Україна, це своєрідна "червона лінія".

"Якщо Путін захопить цю країну, це буде мати наслідки для всього світу", - сказав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Якби Байден подзвонив Україні відразу, це б вам зашкодило - Дейн Уотерс.