RU  UA

РНБО завдає удар: над якими ще олігархами та бізнесменами нависла загроза санкцій

Наступного санкційного удару від Ради національної безпеки і оборони України варто чекати тим олігархам і бізнесменам, які ведуть бізнес в ОРДЛО і в окупованому Криму.

Про це у програмі "Розклад Кулініча" на Апостроф TV розповів глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Суто з правової точки зору боятися треба тим олігархам, і не тільки їм, хто має бізнесові зв'язки з ОРДЛО, акції або зв'язки з компаніями, які працюють в ОРДЛО і окупованому Криму. В зоні ризику з цієї точки зору - олігарх Дмитро Фірташ, який є власником "Титану" в Криму (завод "Кримський титан" в Армянську - "Апостроф"). Тут для нього є ризики", - заявив Фесенко.

Він додав, що бойовики "націоналізували" майно компаній, які належали олігарху Ринату Ахметову на окупованому Донбасі, тому для нього ризиків немає.

"Що стосується Коломойського чи Порошенка... Якщо в них немає таємних зв'язків з ОРДЛО чи з анексованим Кримом, боятися їм немає чого", - додав Фесенко.

При цьому, як наголосив політолог, в Україні є бізнесмени, які працюють з окупованими територіями.

"Якщо пошукати, то можна знайти компанії, які, на жаль, працюють з окупованими територіями. Проти них можуть бути застосовані санкції", - резюмував Фесенко.