RU  UA

Ніякого толку не буде: в Україні пояснили, що не так з санкціями проти Медведчука

Запроваджені рішенням РНБО санкції відносно нардепа від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко не дадуть жодного результату.

Про це у програмі Роксани Руно на Апостроф ТV "Всьо по бєспрєдєлу Лайт" розповів екс-нардеп ВРУ 6 і 7 скликань, екс-голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

"Закон про санкції, прийнятий в 2014 році, не поширюється на громадян України - санкції можна застосувати щодо громадян інших держав, які спонсорують тероризм. Для громадян України в нас достатньо Кримінального і Кримінального процесуального кодексу, в нас передбачено покарання за фінансування тероризму. Тому Віктору Медведчуку мали б пред'явити підозру, обрати міру запобіжного заходу, в рамках кримінального провадження накласти арешт на майно... А так ніякого толку він цих санкцій немає", - пояснив Москаль.

Він назвав санкції, накладені на три проросійські телеканали і компанії, пов'язані з Віктором Медведчуком, безрезультатними.

"В нас люди тонкощів законодавства не знають, місяць мине - всі побачать, що нічого не відбувається. ...Ще в політиці є таке правило - ніколи не воюйте з жінками і дітьми. Воюйте з Медведчуком, причому тут Оксана Марченко?", - заявив Москаль.