RU  UA

Чого чекають США від Зеленського: названо три ключові питання

Сполучені Штати Америки очікують від української влади виконання дій, які були обіцянками президента Володимира Зеленського своїм виборцям.

Про це у програмі "Розклад Кулініча" на Апостроф TV розповів інвестиційний банкір Сергій Фурса, коментуючи заяву заступника помічника держсекретаря США Джорджа Кента, який відповідає за політику США щодо України, про телефонний дзвінок президента США Джо Байдена Володимиру Зеленському.

звінок, враховуючи його символічність, має бути підкріплений діями. Це питання, які стоять на порядку денному США та України. Ми хочемо, щоб Україна досягла успіху. Це означає, що ми хочемо, щоб уряд і президент Зеленський досягли успіху. Але для цього успіху повинні бути правильні дії та правильні реформи", - сказав Кент в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода".

З словами Фурси, США чекають від української влади три речі, які вже всім відомі.

"Боротьби з олігархами, судової реформи і антикорупційної реформи. Все те, що вже давно відомо. Це все вже давно прописане. Найкраща боротьба з олігархами, насправді, це і є судова реформа. Олігархи - це люди, які користуються недоліками судової реформи. Держава робить судову реформу і олігархи перетворюються на великих бізнесменів", - пояснив Фурса.

Також він додав, що в США хочуть бачити в Україні розслідування справ проти Ігоря Коломойського.

"На першому місці - судова реформа і розслідування по Коломойському", - резюмував Фурса.