RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Разом з сім'ями: з Чехії вислали майже два десятка російських дипломатів, фото

Російські дипломати, яких уряд Чехії вислав з країни за підозрою в причетності до вибухів на армійських складах в 2014 році,вилетіли в Москву.

Про це повідомляє видання Novinky.

У понеділок, 19 квітня, 18 російських дипломатів покинули Чехію за рішенням уряду. За ними прибув спеціальний урядовий борт Іл-96.

Депортованих росіян і їх родини кількома мікроавтобусами доставили в аеропорт, звідки вони вилетіли до Росії.

Раніше чеська контррозвідка заявила, що російські дипломати були співробітниками російських спецслужб і є причетними до вибухів на військових складах у селі Врбетіце.

За словами прем'єр-міністра країни Андрея Бабіша, спецслужби країни мають чіткі докази того, що офіцери Головного управління Генштабу збройних сил Росії (колишнього ГРУ) були причетні до вибухів на двох складах боєприпасів у населеному пункті Врбетіце у Моравії у жовтні і грудні 2014 року. Внаслідок вибухів загинули двоє людей.

Як повідомляв "Апостроф", у відповідь на видворення Чехією 18 дипломатів російська сторона вислала 20 співробітників посольства Чехії в Москві. Чеський уряд також відправив за ними в понеділок спеціальний рейс.

Також влада Чехії вирішила в терміновому порядку виключити зі списку учасників тендеру з будівництва атомної електростанції "Дуковани" російську компанію, яка подала заявку.