RU  UA

Їх зачистили: генерал СБУ розповів, як Росія поводиться з розкритими агентами

Російські ГРУшники Євген Єрофєєв і Олександр Александров, яких передали Росії в обмін на Надію Савченко в 2016 році, були ліквідовані - одного зарізали в під'їзді його будинку, а іншого розстріляли в спину у Сирії.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів військовий і громадський діяч, генерал-майор запасу СБУ, заступник голови СБУ у 2014-2015 роках Віктор Ягун, коментуючи скандал з причетністю російських ГРУшників Чепіги і Мішкіна, відомих як Петров і Боширов, до вибухів на військових складах в Чехії в 2014 році.

"Є інформація, яку "розкопали" волонтери, що одного з обміняних на Савченко агентів - офіцера - зарізали начебто під час побутової ситуації в під'їзді його будинку. Іншого - сержанта - застрелили в Сирії під час виконання якоїсь російської місії. Причому, він був застрелений пострілом у спину. Їх просто зачистили", - розповів Ягун.

Він звернув увагу на те, що Росія так завжди чинить з розкритими агентами.

"Для Росії розкриті агенти - розхідний матеріал. Так було завжди, ще Суворов колись писав, що таких людей просто списують і висилають в якийсь забутий Богом гарнізон на Півночі і забувають про нього. Зараз для Росії, як кажуть: мільйон туди - мільйон сюди, це зовсім не проблема", - додав Ягун.