RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Путін відповів Зеленському на пропозицію зустрітися на Донбасі

Президент РФ Володимир Путін відповів на пропозицію президента України Володимира Зеленського про зустріч на передовій на Донбасі і заявив, що згоден зустрітися з главою нашої держави, але в Москві.

Про це Путін сказав, відповідаючи на питання журналіста після переговорів з Олександром Лукашенком в четвер, 22 квітня.

Путін заявив, що готовий зустрітися із Зеленським у Москві, якщо той захоче обговорити двосторонні відносини РФ і України.

"Дуже багато було кроків, спрямованих на руйнування наших відносин, про що ми можемо тільки шкодувати. Але якщо президент Зеленський хоче почати відновлення цих відносин, ми будемо це тільки вітати. Виникає питання: ми що хочемо обговорювати на цій зустрічі? Якщо йдеться про обговорення проблем Донбасу, то тоді в першу чергу керівництво України повинно зустрічатися з керівниками республік ЛНР і ДНР, а вже потім обговорювати ці проблеми з представниками третіх країн", - заявив Путін.

Як повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін у своєму посланні до Федеральних зборів 21 квітня застеріг країни світу від перетину "червоних ліній" у відносинах з Росією і пригрозив світу ядерною зброєю.

При цьому у посланні Володимир Путін пригрозив "ворогам Росії", однак оминув тему війни на Донбасі і згадав про Україну лише в контексті так званих "держпереворотів".