RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

"Це буде вирішальний рік": Зеленський виступив з гучною заявою після переговорів з Блінкеном

В рамках офіційного візиту державного секретаря США Ентоні Блінкена в Україну пройшла його зустріч з президентом Володимиром Зеленським.

Прес-брифінг після переговорів Блінкена і Зеленського, транслюється на Facebook-сторінці Офісу президента України.

Зеленський зазначив, що 2021 рік буде фундаментальним у відносинах України і США і додав, що Штати прекрасно інформовані про ситуацію в Україні. Білий дім підтримує Україну в питанні деокупацію і територіальної цілісності.

"Окремо ми проговорили фундаментальний формат підтримки. Ми говорили про питання альянсу і можливої двосторонньої дуже серйозної угоди. Але це питання майбутнього, зараз рано говорити про деталі. Тут ми бачимо спільні дії, і, я вважаю, є фундаментальна ідея - поки теж не буду говорити про це публічно. Потрібно, щоб усі сторони узгодили цю ідею і тоді ми все розповімо громадськості", - сказав він.

Також в України і США спільна позиція з питання будівництва російського трубопроводу "Північний потік-2".

Президент додав, що президента і віце-президента США запросили до участі в Кримській платформі і заходах до Дня незалежності України.

Як повідомляв "Апостроф", Ентоні Блінкен разом з главою МЗС і митрополитом Епіфанієм взяв участь у покладанні квітів до меморіалу загиблим на Донбасі.