RU  UA

Події в Білорусі дали сигнал: експерт вказав на важливий момент для України

Події в Білорусі з пасажирським літаком Ryanair,які викликали масштабну реакцію в світі, можуть мати позитивні політичні і економічні наслідки для України. Зокрема, це може дати поштовх для переформатування Мінських переговорів і змінити дискурс для нашої країни.

Про це в програмі "Трикутник Іванської" на Апостроф ТV розповів політичний експерт Георгій Беркадзе.

"Вже восьмий рік у нас іде війна, ми ведемо переговори (Мінські переговори - "Апостроф"), сподіваючись, що домовимося про мир і у нас все вийде. Я думаю, що зараз ми зможемо зрушити переговорний процес з мертвої точки і отримати позитивні результати", - заявив Беркадзе, коментуючи події в Білорусі і засудження дій невизнаного президента Олександра Лукашенка світовою спільнотою.

Експерт звернув увагу, що Мінськ також був майданчиком для переговорів по врегулюванню конфлікту в Нагірному Карабасі між Азербайджаном і Вірменією, а Лукашенко - їх модератором.

"Мінські домовленості написані так, що Росія трактує їх, як їй хочеться. Я б не здивувався, якби на якійсь зустрічі Лукашенко запропонував би нашому президенту продати Донбас, як він пропонував, скажімо, президенту Вірменії за 2 мільярди доларів відмовитися від Нагірного Карабаху", - заявив Беркадзе.

За словами Беркадзе, події в Білорусі дають шанс Україні змінити формат переговорів в Мінську по врегулюванню ситуації на Донбасі.

"Я переконаний, що в цьому для України є позитив - ми маємо переходити від Мінська і розглядати інші варіанти і іншу площину. Це може бути Туреччина, Ізраїль чи Австрія. Я думаю, що найближчим часом це питання буде розглядатися і ми до нього прийдемо", - резюмував експерт.