RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

​Монастирський окреслив завдання на посту глави МВС: від перевертів у погонах до злодіїв у законі

Новопризначений міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, виступаючи у Верховній Раді, окреслив свої завдання на посту глави міністерства.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Головний пріоритет

За словами Монастирського, головним його пріоритетом на посаді міністра буде безпека громадян, держави та збільшення рівня довіри суспільства до правоохоронних органів.

Боротьба з перевертнями у погонах

Новий глава МВС звернувся до працівників поліції і висловив свою повагу тим, хто має офіцерську честь і гідність. Однак пообіцяв нещадно боротися з тими, хто всупереч присязі використовує свої повноваження для збагачення та порушення прав людей.

Загибель копів

Монастирський зауважив, що іноді поліцейський може піти зранку додому і вже ніколи не повернутися живим. За роки незалежності загинуло 1 697 працівників органів внутрішніх справ, і всі повинні про це пам'ятати.

Зарплати в МВС

Міністр вважає питання захисту трудових та соціальних прав поліцейських, збільшення видатків на оплату праці одним із пріоритетів у своїй роботі, тому йому знадобиться підтримка президента, прем'єра і парламенту.

Боротьба з оргзлочинністю

Величезну увагу Монастирський планує зосередити на боротьбі з організованою злочинністю, так званими "злодіями в законі" та кримінальними авторитетами. Він пообіцяв, що рішення РНБО по санкціх проти ватажків кримінальних угруповань будуть неухильно виконуватись у повному обсязі.

Патрульна поліція

Розвиток і вдосконалення патрульної поліції, де працюють 17 тисяч офіцерів, буде одним із найголовніших пріоритетів міністра. Він гарантує, що у разі порушення законодавства, патрульні продовжать притягувати до відповідальності за адмінпорушення суддів, прокурорів і нардепів.

Системи відеонагляду

Монастирський звернувся до мерів міст, голів ОТГ та депутатів місцевих рад із закликом виділяти більше коштів на закупівлю і встановлення систем відеонагляду, щоб громадяни почувалися безпечніше. Адже мережа відеокамер допомагає розкривати злочини по гарячих слідах.

Поліцейський офіцер громади

Міністр хоче продовжити реалізовувати проект "Поліцейський офіцер громади" та підхід Community Policing. Суть його полягає в налагодженні відносин між поліцейськими, громадою та місцевою владою, де кожен усвідомлює відповідальність за власну безпеку, а поліція відштовхується від потреб громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кінець епохи Авакова: чому глава МВС йде зараз".

Зменшення смертності від ДТП

Ще одним пріоритетом Монастирського стане безпека дорожнього руху і розвиток системи автоматичної фіксації Правил дорожнього руху, втілення сучасних технологій контролю за дорожнім рухом. Кожні 5 років смертність на дорогах має зменшуватися вдвічі, аж до нуля.

Боротьба з перевантаженням

МВС і Мінтранс не допустять знищення автодоріг через вантажівки, які йдуть з жахливим перевантаженням. Штрафи за перевантаження будуть сплачувати не тільки перевізники, а й справжні винуватці перевантаження - замовники таких перевезень.

Цифровізація

Ще одним пріоритетом у роботі міністр внутрішніх справ бачить більший рівень цифровізації всіх сфер роботи МВС. В цьому питанні він розраховує на віце-прем’єра Михайла Федорова.

Насильство в сім’ї та наркотики

Превенція, запобігання та покарання за насильство у сім'ї, захист прав дітей та неповнолітніх буде ще одним пріоритетом міністра. Понад 70 відсотків випадків насильства і третина злочинів проти майна і здоров'я скоюють наркозалежні особи. Тому одним із пріоритетів буде жорства протидія і запобігання поширенню наркотиків та допомога у реабілітації.

Робота судів

Справедливість, захист прав людини та інтересів потерпілих неможливі без якісної і чесної роботи українського суду. Тож Монастирський сподівається, що недавно ухвалені закони про реформу ВРП, ВККС розблокують системну судочинство. А справи в судах не будуть розглядати багато років.

Непорушний кордон

Одним із головних завдань у сфері реформи Державної прикордонної служби міністр бачить будівництво ефективно облаштованого кордону по всьому периметру держави.

Зарплата прикордонників

Монастирський обіцяє докласти всіх зусиль, щоб прикордонники отримували гідну оплату і належні умови праці.

Видача паспортів

Надання адмінпослуг підрозділами Державної міграційної служби та системи сервісних центрів має бути спрощене, а видача паспортів та дозвільних документів - прискорене. Всі послуги, які можна надавати віддалено без шкоди для безпеки персональних даних громадян, будуть цифровізовані для їх зручності. А перебої у виробництві бланків, паспортів, водійських посвідчень повинні піти в минуле назавжди.

Зміцнення оборони

Велику частину своєї роботи Монастирський хоче присвятити зміцненню внутрішньої стійкості і оборони України у тісній співпраці з Міноборони, Генштабом та розвідкою. Він обіцяє брати активну участь у створенні дієвої системи тероборони та в усіх заходах, які будуть сприяти відновленню територіальної цілісності України та поверненню Криму та Донбасу.

Нагадаємо, Монастирський під час виступу в Раді заявив, що на посту міністра зосередиться на безпеці громадян і посиленні рівня довіри до правоохоронних органів.