RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Знайшли крайніх": Москаль пояснив кадрові перестановки в СБУ

Останні кадрові ротації в СБУ - це не реформа спецслужби, а покарання за провал у Верховному суді справи про позбавлення українського громадянства низки контрабандистів, які потрапили у санкційний список РНБО.

Про це в ефірі програми "Трикутник Іванської" на Апостроф TV розповів колишній голова Луганської ВЦА і Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

На його думку, ніякої реформи Служби безпеки за президентства Володимира Зеленського не буде.

"Він не віддасть її нікому, тому що СБУ комплектується військовими. Він головнокомандувач Збройними силами України. Вони входять до ЗСУ. Це перше читання, і воно буде дуже довго розглядатися, поки він буде на посаді", - припустив екс-чиновник.

Москаль вважає, що СБУ має проблеми у Верховному суді України.

"Дуже багато так званих контрабандистів і тих, кого позбавили українського громадянства, подали позови до Верховного суду. А Верховний суд запрошує представника РНБО. Вони кажуть: "А ми що? Це все нам надала СБУ, у нас жодних матеріалів нема". Покажіть матеріали СБУ суду. Покажіть, що у вас є допуски до державної таємниці. Зараз суддям допуски готують, потім - адвокатам", - каже колишній співробітник правоохоронних органів.

"Чесно кажучи, думаю, що в Офісі президента зрозуміли, що в суді буде провал. Тому знайшли крайніх", - додав він.

Більше читайте на "Апострофі" в статті: "Казначейство практично на останній зупинці, грошей нема - Геннадій Москаль".