RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Чому потік контрабанди в Україну не слабшає: Москаль назвав причину

Рівень контрабанди в Україні не зменшується, але й не збільшується через монопольне право на боротьбу з нею СБУ, яку найближчим часом не реформують.

Про це в ефірі програми "Трикутник Іванської" на Апостроф TV розповів колишній голова Луганської ВЦА і Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

"Митник не може провести огляд без прикордонника, а прикордонник – без митника. Вони мають бути у парі. Але і митник, і прикордонник не провезуть жоден блок цигарок без Служби безпеки, яка має монопольне право на боротьбу з контрабандою ще від Радянського Союзу. Зняли начальника Головного управління К, а у нього є ціле управління по боротьбі з контрабандою. Такі управління є в усіх прикордонних областях, де проходить державний кордон", - сказав Геннадій Москаль.

Колишній чиновник нагадав, що президент Володимир Зеленський заявив про 300 млрд митних зборів. За словами Геннадія Москаля, це приблизно 25% усієї видаткової частини державного бюджету. У вересні доведеться віддати 665 млрд, що дорівнює 50% держбюджету.

Також контрабанда не криміналізована в Україні, такого терміну в законах нема. Є тільки "незаконне переміщення товарів через кордон".

"Казначейство майже на останній зупинці. Грошей нема. Навіть парламент не в змозі ухвалити криміналізацію контрабанди. Нема сьогодні в українському законодавстві поняття "контрабанда". Є незаконне переміщення товарів через державний кордон України, за яке настає кримінальна відповідальність", - додав Геннадій Москаль.

Більше читайте на "Апострофі" в статті: "Казначейство практично на останній зупинці, грошей нема - Геннадій Москаль".