RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Буде стабільно дратувати Росію: що дасть постійна робота "Кримської платформи"

Днями, перед святковими урочистостями з нагоди 30-річчя Незалежності України, в Києві відбувся перший саміт "Кримської платформи", яка покликана посприяти деокупації українського півострова. На цьому тижні це було одним з найважливіших подій для всієї України, однак результати цього саміту, поки що, залишаються досить таки туманними.

Портал "Апостроф" вирішив розкласти цю подію "по полицях" і розібратися, що Україні дасть постійна робота "Кримської платформи".

Як заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, після закінчення саміту платформа буде функціонувати на чотирьох рівнях: за участю глав держав, міністрів закордонних справ, парламентів і експертних кіл з різних країн. Правда, поки конкретики щодо функціонування офісу платформи немає, за винятком анонса його безперервної роботи. Але працювати, як відомо, можна по-різному ...

Міжнародний оглядач Олексій Кафтан вважає, що якщо заявлений формат роботи "Кримської платформи", тобто 365 днів в році і 24/7 буде втілений в життя - це буде перша ініціатива такого штибу, яка буде стабільно дратувати Росію.

"Говорити про практичні результати поки рано, але в медійному вимірі зроблена дуже важлива річ: Росії знову, як і 7 років тому, доводиться повторювати призабутий" Кримнаш ", адже вони намагалися подати анексію як доконаний факт", - говорить "апостроф" експерт.

Його підтримує екс-представник президента в Автономній республіці Крим, юрист Борис Бабин. За його словами, свою прихильність політиці невизнання окупації Криму і продовження санкцій проти Росії підтвердили понад 40 держав, і для Москви це погана новина.

"Що таке" Кримська платформа "з точки зору міжнародних відносин? Це саміт високого рівня, на якому було підписано документ такого ж рівня, а саме декларація, що носить характер міжнародного політико-правового документа, і держави, які її підписали, заявили про намір її виконувати, це дуже важливо ", - заявив Бабин.

Детальніше читайте в матеріалі порталу "Апостроф": "Шоу з продовженням: чого досягла і куди рухається" Кримська платформа".