RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

США визначилися з новим послом в Україні: названий його головний пріоритет

Адміністрація США вже підібрала кандидатуру нового посла в Україні замість Марі Йованович, яка обіймала цю посаду 2016-2019 років, і зараз йдуть необхідні процедури перед призначенням.

Про це телеканалу "Дім" розповів екс-посол США в Україні Вільям Тейлор.

"Важливо, щоб у США був свій повноважний, затверджений Сенатом посол", - зазначив дипломат. За його словами, адміністрація президента Джо Байдена вже визначилася з кандидатурою.

"Я поки не знаю, як його чи її звуть. Я тільки знаю, що було прийнято рішення, і знаю, що вони зараз працюють над документами, перевіряють біографічні дані - проводять потрібну адміністративну роботу, перш ніж буде хоча б оголошено ім'я", - уточнив Тейлор.

Він упевнений, що обраний кандидат буде висококваліфікованим дипломатом, йому довірятимуть президент і держсекретар, а його дії в Києві повністю підтримуватиме уряд США.

Тейлор акцентував, що перед новим послом стоїть важливе завдання - зміцнити зв'язки між урядами США і України.

"Він або вона повинен буде приймати повідомлення від українського уряду в Києві, робити їх зрозумілими для Вашингтона, відправляти їх до Вашингтона. Потім - приймати повідомлення з Вашингтона і працювати з урядом у Києві. Тому довіра президента є дуже важливою для виконання цього завдання. І я упевнений, це буде головним пріоритетом для нового посла", - розповів Тейлор.

Нагадаємо, зараз американську дипмісію в Києві очолює тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, яку може замінити заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент. Є версія, що Кент залишиться на чолі посольства до офіційного призначення нового посла, яке може статися у другій половині осені.