RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

США можуть ввести санкції проти "Північного потоку-2": названий термін

Вашингтон може запровадити санкції проти газогону Nord Stream 2 вже у грудні.

Про це заявив колишній посол США в Німеччині (1985-1989 рр.), а нині керуючий партнер McLarty Associates Річард Берт, передає Укрінформ.

"Дуже ймовірно, що в грудні буде дебатуватися пропозиція, щоб накласти американські санкції на будь-яку організацію, залучену до планування, будівництва, або експлуатації Nord Stream 2", - заявив Берт.

Він нагадав, що Палата представників одностайно проголосувала за поправки до оборонного бюджету США (NDAA), включаючи законодавство про санкції. І висловив припущення, що американські конгресмени обговорюватимуть це питання у жовтні.

Він визнає, що адміністрація - з урахуванням липневої домовленості Байдена з Меркель - буде прагнути вето, проте вважає його "малоймовірним" з боку президента США.

За словами Берта, серед політиків у Вашингтоні немає жодного симпатика європейської енергетичної політики в контексті проєкту Nord Stream 2.

Нагадаємо, 16 вересня, президент України Володимир Зеленський створив робочу групу з нейтралізації ризиків, пов'язаних з будівництвом магістральних газопроводів в обхід України, в тому числі "Північного потоку - 2".