RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Харківські угоди вилізли боком: суд заочно арештував Азарова за зраду

У середу, 20 жовтня, Печерський райсуд Києва обрав екс-прем'єру Миколі Азарову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в кримінальному провадженні про вчинення ним державної зради (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 КК України). Саме так суд розцінив підписання ним в квітні 2010-го "Харківських угод" .

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Це рішення суду дає право стороні звинувачення почати стосовно колишнього прем'єра процедуру екстрадиції. Також прокурори будуть звертатися до суду по дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia).

Слідство з'ясувало, що колишній глава уряду за попередньою змовою з колишнім президентом Віктором Януковичем, на порушення Конституції та Закону про міжнародні договори України, підписав розпорядження про схвалення так званих "Харківських угод" на користь Російської Федерації, якими було продовжено на 25 років строк перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

Нагадаємо, РНБО України 11 березня 2021 дав СБУ доручення вивчити обставини ратифікації у Верховній Раді "Харківських угод", які стали однією з причин російської анексії Криму та війни на Донбасі 2014 року. Деяким тодішнім нардепам теж можуть пред'явити підозру в державній зраді .

А 24 березня слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру Миколі Азарову в державній зраді за узгодження "Харківських угод".