RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Україна вперше візьме участь в закритому засіданні НАТО

26 жовтня в Брюсселі під головуванням Генерального Секретаря НАТО Єнса Столтенберга, відбудеться засідання вищого дорадчого Комітету Північноатлантичної ради Альянсу з питань озброєнь – Конференції національних директорів озброєнь. Вперше запрошений представник України.

Про це повідомив заступник міністра оборони України Олександр Носов, який представлятиме нашу державу під час Конференції у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

За його словами, Україна раніше залучалась до участі у засіданнях Конференції, але наразі вперше йдеться про питання, що належать до прерогативи виключно держав-членів НАТО, зокрема, інновації в оборонно-технічній сфері, трансформації у взаємодії з наукою та оборонно-промисловим комплексом та досягнення оптимального співвідношення воєнних потреб і бюджетних можливостей.

Носов додав, що Конференція національних директорів озброєнь Альянсу проходитиме одразу після того, як минулого тижня, 21 жовтня 2021 року, Міністри оборони країн НАТО затвердили новий план оборони союзу під час конфліктів і криз, з метою планування негайного формування сил Альянсу у потрібний час і в потрібному місці.

У Брюсселі також заплановані двосторонні зустрічі Носова з Національними директорами з озброєння держав-членів НАТО.

Раніше прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, який назвав вступ України в НАТО "найгіршим сценарієм", заявив, що Росія не може нічим перешкодити Україні зблизитися з НАТО, але може мінімізувати наслідки таких кроків для російської держави.