RU  UA

У РФ все розписано до 2050 року: журналіст розповів, чому Україна не зможе повернути Донбас зараз

Окуповані Росією території Донбасу вже стали сірою зоною, як Придністров'я, але українська влада не усвідомлює цього, перебуваючи в ілюзіях.

Таку думку у програмі "Всьо по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV висловив письменник та журналіст Станіслав Асєєв.

"Я думаю, що це вже сталося, тільки, на жаль, наша влада це не усвідомлює. Знову ж таки, не розуміючи реальні цифри, не розуміючи духовної, інформаційної ситуації, яка створюється і поглиблюється з точки зору російської інтеграції на цих територіях", - зазначив він.

Асєєв додав, що оточення президента України Володимира Зеленського розповідає йому, що "все чудово".

"Вони минулого року думали, що проводитимемо парад незалежності в Донецьку, а вибори проводитимемо 31 березня цього року. Зрозуміло, що цього не буде взагалі. Тобто у цих людей величезні ілюзії. Насамперед у президента, але його оточення йому розповідає, що якщо не дратувати Росію, то ми все вирішимо" , - сказав журналіст.

За його словами, це генеральний план, якщо не Зеленського, то його оточення — не дратувати Росію. Останню ж влаштовує, що Україна поводиться так пасивно, але загалом це не впливає на політику РФ щодо нашої країни.

"Але в цілому на їхню політику щодо України це не спрацює, тому що Росія, на відміну від нас, має стратегічні плани свого розвитку, здається, до 2050 року. І так вони прораховують свою політику стосовно Донбасу. Це ми думаємо, що наступного року все зміниться, а вони ні. Вони професійно працюють, там команда зібралася із радянських часів", - резюмував Асєєв.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Європі начхати на Україну, вони вислухали і пішли їсти далі - в'язень "Ізоляції" Станіслав Асєєв.