RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Зеленський відповів на петицію щодо обмеження в'їзду для громадян Росії

Президент України Володимир Зеленський відреагував на петицію про заборону в'їзду громадян РФ на територію України і введення візового режиму між країнами.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Насамперед він написав слова подяки всім небайдужим українцям.

"На тлі російської агресії, що триває, значна увага до цього питання з боку українського суспільства цілком виправдана", - зазначив глава держави.

Зеленський нагадав, що з початку агресії РФ проти України навесні 2014 року було введено низку заходів щодо посилення контролю на українсько-російському кордоні та забезпечення національних інтересів України у сфері безпеки та оборони.

"У 2015 році Україна ініціювала зупинення дії окремих положень Угоди між Урядом України та Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України та Російської Федерації. Україна в односторонньому порядку скасувала можливість в'їзду громадян Росії в Україну на підставі паспорта громадянина РФ або свідоцтва про народження (для дітей молодше 14 років).Наразі в'їзд громадян Росії в Україну здійснюється за дипломатичними, службовими та закордонними паспортами" , - йдеться на сайті.

За словами президента, з 2018 року прикордонна служба України здійснює додаткові заходи з метою недопущення в Україну тих, хто може бути причетний до провокаційних чи неправомірних. дій біля нашої держави.

Також він зазначив, що окремим громадянам Російської Федерації застосовуються санкції, зокрема, заборон їзду на територію України.

Зеленський направив петицію прем'єр-міністрові Денису Шмигалю, секретареві Ради національної безпеки та оборони України Андрію Данилову та голові Служби безпеки України Івану Баканову з проханням проаналізувати відповідність нинішнього режиму в'їзду в Україну громадян Російської Федерації потребам забезпечення безпеки та захисту національних інтересів.

Раніше російський журналіст Ігор Якушенко в програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф TV заявив, що Росія вже втратила Україну - це розуміють навіть "балакучі голови" Путіна .