RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

​Захід має важелі впливу на Путіна: Блінкен назвав найважливіший

У Заходу є важелі впливу на керівництво Російської Федерації у прагненні уникнути агресії проти України. Одним з ним є російський газогін "Північний потік - 2", який чекає сертифікації Німеччини.

Про це повідомив державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен в інтерв’ю телеканалу NBC.

Як зазначив глава американського зовнішньополітичного відомства, Кремль зацікавлений у надходженні "блакитного палива" цим трубопроводом, тому має зважати на це.

"Північний потік - 2" ПАТ "Газпром" до Німеччини дає західним союзникам важелі впливу на Росію, оскільки президент Володимир Путін зацікавлений у забезпеченні надходження газу", - наголосив Блінкен.

США наполягають на тому, щоб німецький уряд зупинив "Північний потік - 2" у разі вторгнення російських військ на територію України, повідомили раніше джерела, знайомі з цим питанням. Також представники з "Групи семи", Блінкен, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок раніше підтримали спільну заяву, де застерегли Росію від наступу на Україну, інакше отримає серйозні наслідки, повідомив Bloomberg.

Раніше "Апостроф" також писав, що делегати G7 заявили про свою єдність у засудженні нарощування російських військ поблизу українських кордонів, закликавши Кремль до деескалації.