RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Санкції проти "Північного потоку 2": стало відомо про досягнення домовленості у Сенаті США

Російському газогону "Північний потік-2" загрожують американські санкції. У Сенаті Конгресу Сполучених Штатів вдалося досягнути відповідної домовленості.

Про це повідомляє видання Politico.

Зазначається, що голосування закону, який передбачатиме санкції проти російського газопроводу, у Сенаті заплановане до 14 січня 2022 року.

Обмежувальні заходи проти геополітичного російського проєкту було "обміняно" на певні кадрові призначення, а саме - 32 претендентів на посади послів і керівні посади Державного департаменту США, зауважує видання.

ЗМІ пишуть, що сенаторам вдалося укласти угоду, яка зупинила протистояння між республіканцем Тедом Крузом та керівником демократичної більшості у Сенаті Чаком Шумером.

Відомо, що Круз тривалий час блокував кадрові питання через рішення Адміністрації президента Джо Байдена не поширювати обмежувальні заходи проти газопроводу "Північний потік-2", щоб це не погіршило стосунки із європейськими партнерами, у першу чергу - з Німеччиною.

Відтак, республіканець дав згоду на розблокування призначення за умови голосування закону, який передбачатиме санкції проти російського газогону, наголошують джерела ЗМІ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в американський Сенат надійшов "Акт гарантування захисту суверенітету України шляхом зміцнення її оборони", що включає надання Україні 450 мільйонів доларів фінансової допомоги на військові цілі та застосування негайних санкцій проти оператора "Північного потоку – 2".