RU  UA

Дуже легко не буде: у РНБО розповіли, якою зброєю Україна зустріне ворога

Україна розробляє і випускає зброю для оборони своєї території. Замовлення по ракетній програмі отримають два вітчизняні КБ і не тільки, на бойове чергування у ВМС у 2022 році стануть ракетні комплекси "Нептун", тому у разі нападу на нашу країну ворогові легко не буде.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов.

“Ми розробляємо, виготовляємо та замовляємо зброю захисту. І якщо ворог вважає, що дуже легко йому тут буде – він дуже помиляється”, – сказав чиновник.

Він пояснив, що замовлення на ракетну програму отримають київське конструкторське бюро "Промінь", дніпровське конструкторське бюро "Південне" та інші інституції, які він відмовився називати.

"Але я можу сказати, що стосується ракетного захисту нашої країни, ми все це відпрацюємо. Ще раз наголошую: ми не створюємо зброю нападу, ми створюємо зброю для того, щоб захищати нашу країну. Це зброя захисту”, – уточнив Данилов.

На питання про можливість збільшення держзамовлення на додаток до дивізіону ракетних комплексів "Нептун", які наступного року отримають Військово-морські сили, секретар РНБО відповів: "Завдання Верховного головнокомандувача, президента України поставлено так, щоб у нас був захист як на морі, так і на суші. Ми цим питанням постійно займаємось".

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: ”У нас є зброя проти Росії, на яку ніхто не звертає уваги – Олексій Данилов”