RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Генсек НАТО зробив гучну заяву щодо вступу України до Альянсу

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вказав на збереження концентрації російських військ на українському кордоні та заявив, що компромісу щодо України не буде.

Про це повідомляє Reuters.

У НАТО заявили, що Росія утримує велику кількість збройних сил на кордоні з Україною, попри заклики до деескалації, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Члени НАТО продовжують дотримуватися єдиної позиції щодо відносин з Росією, зазначив він.

НАТО ніколи не піде на компроміс із Росією щодо права України "обирати свій шлях" і претендувати на вступ до альянсу, заявив Столтенберг.

Раніше міністр оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт під час візиту до Литви заявила, що Російська Федерація не повинна вказувати партнерам по НАТО, як їм поводитися.

У суботу, 18 грудня, заступник глави МЗС РФ, експостпред Росії при НАТО Олександр Грушко заявив, що якщо в Альянсі відмовляться від пропозицій Росії, то Москва має право перейти в режим "контрзагроз".

Нагадаємо, у МЗС України наголосили, що наша країна має виняткове суверенне право самостійно визначати розвиток своїх відносин з іншими країнами на двосторонньому рівні, зокрема у військовій сфері.