RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Просував "рускій мір" в Україні: на друга Лукашенка завели справу за "зраду"

Скандальний український нардеп Євген Шевченко, який їздив до Білорусі до диктатора Олександра Лукашенка, заявив, що СБУ відкрило стосовно нього кримінальне провадження за ст.111 УКУ (державна зрада).

Про це нардеп повідомив у своєму Telegram-каналі.

За його словами, йому шиють створення "руского міра" в Україні.

"Більш тупого приводу не змогли знайти для виконання замовлення та усунення конкурента. Пов'язано це з моєю дружбою з Білоруссю", - вважає Шевченко.

У коментарі виданню "Вести" нардеп розповів, що це замовлення, пов'язане з певним записом, на якому він вимагає від білоруських енергетиків збільшити постави електроенергії тому, що йому треба гроші, щоб в Україні "зробити рускій мір".

Євген Шевченко та Олександр Лукашенко Фото: president.gov.by

Він додав, що провадження відкрили 16 листопада, однак не було ні пред'явлення підозри про скоєння злочину, ні будь-яких інших процесуальних дій, що, на його думку, схоже на якусь підробку.

"Я навіть не впевнений, що такий запис існує в природі. Нібито, хтось "злив" таку інформацію та запис із Білорусі", - каже нардеп.

Він запевнив, що словосполучення "рускій мір" не вживає і такої розмови не було.

"У мене в Білорусі, звісно, були розмови. І, зокрема, щодо електроенергії. Але про “рускій мір”, природно, там не було сказано жодного слова. Я обурювався, що вони “кинули” “Енергоатом”, працюють з приватними особами, через компанії-"прокладки", офшори. У цьому сенсі я лаявся - так, мовляв, не можна. Це була розмова на підвищених тонах", - розповів Шевченко.

Він підозрює, що за виконанням "замовлення" проти нього стоїть начальник Департаменту контррозвідки України Олександр Поклад, який нібито бере участь у бізнесі з контрабанди цигарок.

"Зрозуміло, що "контрабас" без СБУ не проходить. І от я їм заважаю. Відриваю на інші компанії електрику - а вони хочуть "в одну горлянку", через офшори. Вирішили мені помститися, грубо кажучи, "злити"", - пояснив ситуацію нардеп.

Нагадаємо, після польоту Євгена Шевченка на переговори з Лукашенком, нардепа виключили з фракції "Слуга народу".