RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Путін хоче знищити Україну: секретар РНБО виступив із закликом до Заходу

Володимир Путін, використовуючи кібератаки та посилюючи енергетичну кризу, намагається зруйнувати Україну зсередини.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данилов в інтерв'ю AFP.

За його словами, якщо стратегія Кремля не дасть своїх плодів, Володимир Путін може зважитися на повномасштабне вторгнення в Україну.

"Вони хочуть розірвати нашу країну на частини, щоб вона перестала існувати в її нинішніх кордонах... Путін хоче зруйнувати нашу країну. Чи вдасться йому? Ні, не вдасться... Наші громадяни захищатимуть нашу країну", - продовжив Олексій Данилов.

Секретар РНБО також спростував заяви Москви про те, що Україна готує наступ і планує звільняти окупований Донбас силовим шляхом. Як запевняє Олексій Данилов, подібний сценарій є неприйнятним для Києва, оскільки це призведе до великих втрат серед мирного населення.

"Ми хотіли б, щоб були переговори, ми хотіли б, щоб росіяни вивели свої війська, свої танки та пішли додому. Але Путін цього не хоче", - заявив секретар РНБО і додав, що нарощування військ РФ на кордоні з Україною не є критичним.

Олексій Данилов в інтерв'ю журналістам також закликав Захід забезпечити Київ озброєнням, запровадити нові серйозні санкції проти Росії та застеріг західних союзників від прийняття рішення щодо українського питання на переговорах з Росією.

"Який би не був результат цих переговорів, він не працюватиме, якщо його не приймуть українці. Ми не Росія. Неможливо поставити всіх навколішки, тому що великі люди вирішили за нас", - резюмував топ-чиновник у спілкуванні з журналістами.

Раніше ми розповідали, що у Путіна виступили з погрозами на адресу України та західних країн.