RU  UA

Ставить нездійсненні умови: переговорник пояснив блокування Путіним обміну полоненими

Майже два роки тому відбувся значний обмін полоненими між Україною та Росією. Наразі процес переговорів із цього приводу майже повністю зайшов у глухий кут.

Представник України від Донецька у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш розповів, чому Російська Федерація вставляє "палиці в колеса" у цьому процесі.

"Росія блокує всі спроби обміну, ставить нам нездійсненні умови, тому що їй просто не потрібен цей обмін.

Якщо згадати перший великий обмін, коли Зеленський прийшов до влади, він був зроблений Путіним з конкретною метою - він вважав, що Зеленський може бути проросійським президентом і він був зацікавлений у підвищенні рейтингів Зеленського. Тоді Путін, напевно, чекав від Зеленського поступок на користь Росії. І таким чином він підвищував його рейтинг.

Наразі Путін відверто заявляє, що він не хоче вести діалог із нинішнім керівництвом України. Ми пам’ятаємо статтю Медведєва, в якій прямо та чітко ображали нашого президента. Відповідно, якщо зараз Путін звільнить когось із обміну, то це буде підвищення рейтингу Зеленського, а не на користь Росії”, - заявив Гармаш.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Обмін полоненими? Росія не віддає нам навіть тяжко хворих – представник ТКГ з Донбасу