RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Утримує весь європейський фронт: посол Естонії зробив заяву про військову допомогу Україні

Україна, протистоячи Російській Федерації, утримує весь європейський фронт. Відтак - гостро потребує військової допомоги від країн-союзників.

Про це розповів в інтерв'ю посол Естонії Україні Каімо Кууск, інфомує ERR.

Він наголосив, що його країна підтримує Київ. І можлива військова допомога, навіть незначна, свідчить про те, що Україна не залишається самотньою у найважчі часи.

"Це було дуже добре сприйнято Україною. Міністр оборони України Олексій Резніков особисто надіслав мені подяку. Для них це символічно важливо. Навіть якщо сума не дуже велика, це свідчить про те, що Україна не одна, у неї є друзі навіть у найважчі часи. Україна отримує всю допомогу саме зараз", - розповів дипломат.

При цьому Каімо Кууск переконаний, що оскільки Україна змушена багато витрачати коштів на оборонний бюджет, зараз їй вкрай необхідна військова допомога від держав-союзників.

"Україна - країна, яка перебуває у стані війни, і вона вкладає 6% свого валового внутрішнього продукту до свого оборонного бюджету... Україна тепер фактично виступає за всю західну демократію", - зауважив посол.

Він нагадав, що Україна вісім років переживала війну в східній частині країни, зіткнувшись із підтримуваними РФ сепаратистськими анклавами. У 2021 році близько 60 українських військових загинули, понад 270 були поранені.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що експосли США в РФ закликали оприлюднити санкції, які загрожують Росії у разі нападу на Україну.