RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Елітні загони ЗСУ навчають на секретній базі США – готують до боїв з армією РФ

Центральне розвідувальне управління США проводить секретну програму інтенсивного навчання в США для елітних спецоперацій Збройних сил України.

Про це повідомили виданню Yahoo News ексспівробітники розвідки та нацбезпеки.

За їхніми даними, тренування стартували у 2015 році. Згодом програму розширили після початку президентства Джо Байдена. Як розповіли колишні співробітники, з початку війни на Донбасі підрозділи Центральне розвідувальне управління приїжджали до прифронтових зон та консультували своїх українських колег.

Базується об'єкт на південному заході Штатів. За словами ексспівробітників розвідки, там військових ЗСУ навчають розвідувальним методикам, поводженням з вогнепальною зброєю, маскування, навігації.

Як зазначають джерела видання, сили, які були підготовлені ЦРУ, незабаром можуть зіграти вирішальну роль на східному кордоні України, де зібрані російські війська.

Раніше "Апостроф" писав, на думку експертів із США, відправка в Україну машин HMMWV та БМП Bradley з ракетами TOW-2 могло б посилити озброєння України і стати ефективним рішенням проти російських танків.

Ми також публікували відео ефектного знищення танка за допомогою ракетного комплексу "Джавелін".