RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

Кібератаку в Україну влаштувала Москва: у Мінцифри зробили гучну заяву

За масовою атакою хакерів на сайти державних структур України стоїть Російська Федерація.

Про це повідомляє в Telegram Міністерство цифрової трансформації України.

У прес-службі відомства зазначають – усі докази вказують на те, що за атаками стоїть Росія. Такої ж думки дотримуються і в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Ціль Москви – не просто залякати українське суспільство, а дестабілізувати загалом ситуацію в країні, зупинивши роботу державного сектору та підірвавши довіру до влади з боку громадян України. Зловмисники можуть досягти цієї мети, вкинувши в інфопростір фейки про вразливість критичної інформаційної інфраструктури та про "злив" персональних даних українців, зазначають у відомстві.

Влада закликала громадян України не піддаватися паніці – всі персональні дані перебувають під надійним захистом.

Нагадаємо, що у ніч на п'ятницю, 14 січня, група невідомих хакерів заблокувала роботу низки органів української влади. Серед них опинилися Кабмін, міністерства та деякі держслужби.

Пізніше правоохоронні органи України оголосили про перші результати розслідування обставин хакерської атаки.

Також ми повідомляли, що заступник секретаря національної безпеки та оборони Сергій Демедюк пов'язав розвідслужби Білорусі, підконтрольні Олександру Лукашенку, з хакерськими кібератаками.

У той же час у компанії Microsoft заявили про виявлення шкідливого програмного забезпечення на сайтах уряду України після масштабних кібератак.