RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Лукашенко звинуватив Україну в стягуванні військ до кордону та отримав відповідь від СБУ

17 січня, у понеділок, самопроголошений президент Білорусі заявив про нарощування військового контингенту Україною біля кордонів під час докладу про задум спільного оперативного навчання озброєних сил Білорусі та Росії. СБУ наголосила на маніпулятивності подібних тверджень з боку прокремлівських політиків.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Belta.by та Українську правду.

"Україна продовжує нарощувати сили, зосереджуючи підрозділи національної гвардії з "націоналістів-радикалів". Це ще дужче, ніж натовські військовослужбовці. І це все в безпосередній близькості від Державного кордону нашої країни. Знову ж таки, під виглядом того, що боротимуться з мігрантами", - такі слова пролунали від Лукашенка.

До того ж Олександр Лукашенко збирається в лютому провести спільні з Росією навчання поблизу кордонів з Україною.

"Та мігранти туди навіть у страшному сні не потраплять. Вони туди не йдуть і не збираються в Україну йти, ми це чудово розуміємо. З України свої люди тікають, а вони "захищатимуться від мігрантів з Білорусі", - з іронією додав самопроголошений президент.

Реакція Служби безпеки України не забарилась. Її представники дали відповідь на провокативну заяву.

"Служба безпеки України, Міністерство оборони, Збройні сили України та інші органи державної влади вживають низку необхідних заходів в рамках своїх повноважень, аби не допустити дестабілізаціі ситуації в державі, в тому числі в інформаційній сфері", - наголошує СБУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв про скандал із "порушенням" Україною кордону з Білоруссю та його продовження.