RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Над Україною помітили військову авіацію США: у чому її завдання

У п'ятницю, 21 січня, над Україною помітили два військові американські літаки, один з яких виявився безпілотником США, а інший літаком-розвідником.

Про це свідчать дані інтернет-сервісу щодо відстеження польотів Flightradar24.

Перший літальний апарат, стратегічний безпілотник США RQ-4А Global Hawk, вилетів із Об'єднаних Арабських Еміратів. Він залетів в Україну через південь країни та курсував через міста центральної України, зокрема через Миколаїв, Первомайськ, Умань, Житомир.

Після цього літак повернув на північ, пролітаючи, зокрема, Київ, і здійснив обліт саме у північній частині України. Станом на 14.00 він прямує на схід.

Безпілотний апарат Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk є найбільшим у світі. Його розмах крила понад 35 м, а злітна маса понад 11 т. Він відноситься до класу БПЛА, здатних здійснювати тривалі польоти (більше 30 годин) на висотах 18-19 тисяч метрів і без посадки долати відстані до 21 тисяч км.

Головне завдання безпілотника – спостерігати за конкретними територіями, і в масштабі реального часу передавати необхідні відомості, що допомагають вирішенню стратегічних завдань.

Другий літак-розвідник JAKE 11 вилетів зі сторони США та залетів до України через захід країни. Через центр та північ, він курсував на схід України. На даний момент літак робить кола неподалік кордону донецької області, також літаючи і в південну частину.

Раніше ми писали, що над Україною вже було помічено літак радіоелектронної розвідки ВВС США.