RU  UA

Гетманцев хоче прибити ФОПів та знищити малий бізнес: експерт пояснив причину протестів

Спрощена система оподаткування забезпечувала справедливі умови, які давали можливості для розвитку малого бізнесу. Рішення влади ввести РРО та додаткові перевірки для ФОПів має на меті “задушити” малих підприємців на догоду великому бізнесу.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів політтехнолог Тарас Загородній.

“Якщо поїхати по країнах Європи, ви побачите, що є купа міст, де малий бізнес (ніхто не перевіряє - ред.). От ти прийдеш в ресторан, а там скажуть: “Ми приймаємо тільки готівку”. Вони їх не чіпають, тому що розуміють, що адміністрування не має ніякого сенсу, а треба перекривати великі канали контрабанди, перекривати, щоб не було трансфертного ціноутворення - це коли в країні підприємство працює начебто збитково, а прибуток за кордоном. Цим зловживають, як українські компанії, так і іноземні, які працюють в Україні”, – розповідає Загородній.

За його словами, з таким ціноутворенням та контрабандою в Україні влада не бореться.

“Гетманцев (голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики - ред.) нічого не робить, йому треба прибити ФОПів. Великий бізнес, який лобіює особисто пан Гетманцев хоче знищити малий бізнес, тому що вони хочуть підвищити ціни і платити тоді українці будуть мінімум на 30% більше”, – вважає експерт.

Нагадаємо, під стінами Верховної Ради в Києві проходить акція "SaveФОП". Рух у центрі міста перекрили. Учасники протестують проти тотальної фіскалізації та обіцяють штурмувати парламент.