RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Сяде разом із Єрмаком: за що можуть порушити справи проти Зеленського

З огляду на нинішню ситуацію, коли над Україною вкотре нависла російська загроза, влада має менше приділяти уваги колишньому президентові, а більше уваги - приділенню питань захисту території та зміцненню бойових позицій на кордоні України та Російської Федерації.

Про це в ефірі програми "Руно" на Апостроф TV заявив генерал-лейтенант міліції, екс-народний депутат, колишній голова Луганської ВДА та Закарпатської ОДА Геннадій Москаль - він також оцінив перспективи судових тяжб проти Порошенка.

За словами Москаля, Зеленський має "якусь манію переслідування". Для нинішнього президента України історія з його попередником може закінчитись дуже погано – він матиме до 40 реальних кримінальних справ через рішення РНБО щодо запровадження санкцій, що було незаконним.

"Погляньте, скільки він накоїв дурниць за свою каденцію. Що не день, то кримінальна справа собі заробляє. Ви думаєте, що йому хтось вибачить? Я думаю – ні. Не вибачить йому український народ. Ти гарант Конституції, ти не маєш права витирати ноги про святе, що є в Україні – це Конституція", - заявив Москаль.

Як зазначає політик, кримінальні провадження можуть бути порушені у таких справах: вивезення екс-судді Миколи Чауса з Молдови, а також "Вагнергейт".

"Викрадення судді Чауса, адже Зеленський давав команду, у Молдові відкрито кримінальні провадження, там довели, що це зробило Головне управління розвідки Міноборони. Вони встановили всі їхні справжні прізвища, де вони працюють тощо. Ніхто справу не закрив.

У справі "вагнерівців" – державна зрада, оскільки продали інформацію іноземній державі. Зеленський зізнався, що дзвонив Лукашенку, і той йому пообіцяв передати бойовиків, але обдурив. Серед "вагнерівців" були військові літаки, що збили над луганським аеропортом у 2014 році. Наш літак був збитий. Там були ті, що брали участь у збитті літака "Малайзійських авіаліній" ", - зазначає Москаль.

Генерал-лейтенант МВС згадав також і про одного підозрюваного - бойовика Володимира Цемаха, якого підозрюють у причетності до загибелі "Боїнга" "Малайзійських авіаліній" у 2014 році. У 2019 році в рамках спецоперації його було затримано та перевезено до Києва, але потім його обміняли на запит Росії.

"Навіщо ви його віддали? Маса наших військовослужбовців, добровольців сидить у катівнях так званих "ДНР" та "ЛНР" ", - обурився Москаль.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Росія перевіряє НАТО на міцність, а в Україну увірветься лише за одного сценарію - Геннадій Москаль.