RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Догоджати Росії не будуть: Туреччина відмовилася заморозити продаж зброї Україні

Володимир Зеленський та Реджеп Тайїп Ердоган, президент Туреччини, підписали угоду про розширення виробництва безпілотників в Україні. Таке рішення може викликати невдоволення Росії.

Про результат візиту турецького президента до Києва повідомляє "Апостроф" з посиланням на Bloomberg.

Ердоган прагне розширити оборонні зв'язки з Україною, уникаючи при цьому серйозного напруження у відносинах з президентом РФ Володимиром Путіним.

Володимир Зеленський зазначив, що ця угода суттєво розширить виробництво безпілотних літальних апаратів компанії "Байкар Макіна" в Україні.

"Це нові технології, нові робочі місця, зміцнення обороноздатності України", - вневнений Глава держави.

Офіційний візит Реджепа Тайїпа Ердогана відбувся у той час, як інші лідера країн оминають Київ, щоб не посилювати військову агресію Росії. Вони намагаються зменшити напругу за допомогою дипломатичних зусиль, незважаючи на те, що Москва постійно заперечує свою присутність на кордонах з Україною та плани нападу.

Тим часом Путін у п’ятницю прибуде в Пекін на відкриття зимових Олімпійських ігор, де також зустрінеться з президентом Сі Цзіньпіном. Китай і Росія "узгодили свої позиції" з питань, включаючи Україну, на переговорах у Пекіні в четвер між їхніми міністрами закордонних справ, йдеться у заяві МЗС Китаю.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Олімпіада-2022 переплелася з політикою: бойкот США та особливе запрошення для Путіна.