RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Україна отримає від Франції 1,2 млрд євро мікрофінансу: куди підуть гроші

Франція дасть Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги: 200 млн євро кредиту та фінансові гарантії на 1 млрд євро.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на офіційний сайт президента України Володимира Зеленського.

"Ми дуже цінуємо такий крок солідарності з боку Франції - виділення 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги Україні", - відзначив Зеленський.

Він вважає, що це "допоможе зміцнити економічну стійкість України".

"Ми зараз уже непогано йдемо, але це потужний крок для економічної стійкості України", - заявив президент.

Ці кошти є програмним фінансуванням, яке може бути використане на конкретні проєкти розвитку.

Фото: president.gov.uа

"Додатково до вже виділеної макрофінансової підтримки в 1,2 мільярда євро від Європейського Союзу французька сторона виділяє ще 1,2 мільярда євро програмного фінансування", - зазначив заступник керівника ОП Ростислав Шурма.

Міністерство економіки та фінансів Франції надасть уряду України 200 млн євро кредиту, а також фінансові гарантії на 1 млрд євро. Під ці гарантії Україна зможе отримати кредити у французьких банках на пільгових умовах.

За словами Ростислава Шурми, ці кошти ожуть бути спрямовані на конкретні проекти розвитку, погоджені з французькою стороною.

"Напрямки, на які можуть бути використані ці кошти, будуть додатково погоджені з французькою стороною й передбачатимуть залучення французьких постачальників та підрядників", - додав заступник.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Мінінфраструктури залучає Францію до партнерських проєктів в українському "Великому будівництві".