RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Офіцер "Альфи" про загрозу війни з Україною: розірве Росію зсередини

Ще один високопоставлений російський військовий виступив проти можливої війни з Україною - за його словами це розірве Росію зсередини.

Таку думку у своєму блозі на "Эхо Москвы" висловив підполковник ФСБ, президент Союзу "Офіцери групи Альфа" Олексій Філатов.

"Коли зустрічаємося з друзями – і з ветеранами, і з цивільними – ми рідко не розмовляємо про війну. Чи є передумови? Чи можлива? Чи буде? У мене немає жодного знайомого, який хотів би військових дій і вважав би, що це добре рішення. А якщо вже мова про ймовірність протистояння з Україною, то тут двох думок бути не може: силового зіткнення, навіть найменшого, необхідно уникати", - пише він.

Філатов зазначає, що справа не в санкціях, які можуть послідувати. Санкції, за його словами, – річ неприємна, але переносима.

"Війна між братами розірве нашу країну зсередини. Цього допустити не можна. У цьому впевнений і я, і всі мої колеги, з ким ми це обговорювали ", - написав підполковник ФСБ.

Він згадав відкрите антивоєнне звернення НКО "Загальноросійські офіцерські збори" до президента РФ Володимира Путіна, одним із підписантів якого став авторитетний у силових колах генерал-полковник у відставці Леонід Івашов і те, що його також підтримав генерал-майор КДБ у відставці Євген Савостьянов, який у 1991-1994 роках був начальником управління КДБ по Москві та Московській області.

Філатов наголосив, що і Івашов, і Севастьянов, і багато хто з підписантів – це люди, чия вага, коло спілкування та авторитет великі серед і силовиків, і цивільних. Вони говорять від імені тих, кого політологи називають "елітними групами" та від значної частини російського офіцерства.

Він пише, що у питанні можливого нападу на Україну, єдності у Росії немає не лише у громадянському суспільстві, але розкол у поглядах намічається і серед еліт.

"А це куди небезпечніше за санкції та зовнішні загрози. І це чіткий сигнал, що внутрішня та зовнішня політика нашої країни вимагає "інвентаризації ", - резюмував Олексій Філатов.

Нагадаємо, в зверненні Загальноросійських офіцерських зборів (ООС) до президента і громадян РФ, автором якого став його голова, генерал-полковник Леонід Івашов, йдеться, що можлива війна Росії з Україною принесе людські жертви, руйнування, страждання великих мас людей, знищення звичного способу життя, порушення систем життєдіяльності країн і народів. Тому президента РФ Володимира Путіна офіцери закликали піти у відставку.

Крім того, екс-начальник групи 1-го напряму 1-го управління Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ, полковник Михайло Ходаренок заявив, що у разі нападу російської армії на Україну ніхто не зустрічатиме окупантів із хлібом-сіллю та квітами, адже легкої прогулянки не буде. Він розвіяв міф про те, що ніхто в Україні не захищатиме "київський режим" та інші міфи російської пропаганди.

Про те, що можлива війна з Україною має безліч противників серед російських силовиків, читайте у статті "Апострофа": Путін, йди: російські військові виступили проти агресивних планів Кремля.