RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Пентагон зробив заяву про дату можливого вторгнення Росії в Україну

У оборонному відомстві Сполучених Штатів Америки заявили, що не мають розвідувальних даних щодо точної дати ймовірного вторгнення Росії в Україну.

Про це під час брифінгу заявив прес-секретар Пентагону Джон Кірбі – трансляція велася на YouTube-каналі Yahoo Finance.

За словами Кірбі, Пентагон не має точних даних про те, що саме запланував Путін і коли саме варто очікувати повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Він зазначив, що у відомстві не можуть назвати точну дату ймовірного нападу.

"Я не знаю, що у Путіна в голові. Але наша розвідка зауважила, що протягом вихідних днів (йдеться про 5 і 6 лютого - "Апостроф") Росія продовжила накопичувати сили на додаток до тих військ, які вже знаходяться вздовж кордону з Україною. Насамперед, росіяни посилювали матеріально-технічне забезпечення та логістику поставок у ці війська на полігонах таким чином, щоб вони могли перебувати у польових умовах упродовж тривалого проміжку часу", - зазначив Кірбі.

Спікер Пентагону зазначив, що відомство продовжує слідкувати за ситуацією на російсько-українському кордоні.

Раніше ми повідомляли, що російських військовослужбовців, які нині дислокуються на території Білорусі поблизу кордонів України, може бути набагато більше, ніж про це повідомляють іноземні ЗМІ.

Також "Апостроф" повідомляв, що збройні сили Німеччини збільшують свою військову присутність у Литві на 350 солдатів, а Великобританія відправить таку ж кількість військовослужбовців до Польщі .