RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

США призупиняють роботу консульства у Києві

З неділі, 13 лютого, Державний департамент США зупиняє всі консульські послуги у своєму посольстві в Києві через можливе вторгнення армії РФ.

Про це йдеться на офіційному сайті Держдепу.

Як розповідають у дипломатичному відомстві, посольство США збереже незначну консульську присутність у Львові для врегулювання надзвичайних ситуацій, проте жодних паспортних, візових чи інших послуг не надаватимуть.

У повідомленні Держдепу сказано, що громадяни за необхідності можуть звернутися до дипломатичних відомств Сполучених Штатів, які розташовані в інших країнах.

Прес-служба Державного департаменту вкотре закликала співвітчизників залишити територію України, оскільки у разі нападу армії РФ Вашингтон не зможе їх евакуювати.

"Не подорожуйте в Україну через зростання загрози військових дій Росії та COVID-19; тим, хто перебуває в Україні, слід негайно залишити країну комерційним або приватним транспортом. Якщо ви залишаєтеся в Україні, проявляйте підвищену обережність через злочинність, цивільні заворушення і можливі бойові дії, якщо Росія вдасться до воєнних дій. У деяких районах ризик (вторгнення - ред.) підвищений", - додали в Держдепі.

Раніше ми розповідали, що понад 10 країн закликали своїх громадян негайно виїхати з території України через можливе вторгнення армії РФ.