RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Москва пішла на ескалацію: у Зеленського відреагували на рішення Держдуми щодо ДНР-ЛНР

Заклик Держдуми до президента РФ Володимира Путіна визнати так звані "ДНР" та "ЛНР" є "ескалаційною дією", яка ускладнить ситуацію в Європі. Це крок до руйнування Мінських документів.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Звісно, вихід Росії з Мінських домовленостей і будь-які політико-юридичні кроки на користь окупаційних структур мають отримати негайну оцінку та реакцію демократичної спільноти. Показова також і неповага до німецької сторони як до учасниці "нормандського формату", виявлена Держдумою Росії. Це рішення було проголосовано тоді, коли канцлер Шольц перебував у Москві. Можна лише шкодувати, що в Москві пішли на цю ескалаційну дію, яка лише ускладнює ситуацію в Європі", - висловив думку Подоляк.

Глава ОП також упевнений, що навіть сама постановка питання РФ визнання окупаційних структур в ОРДЛО - це крок до руйнування Мінських документів.

"Якщо Росія прийняла рішення де-юре та де-факто вийти з Мінських угод, то це лише остаточно доводить, що саме російська сторона несе відповідальність за відсутність суттєвого прогресу у переговорному процесі щодо припинення війни на Донбасі", - сказав глава Офісу президента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що депутати Державної Думи РФ підтримали звернення до Володимира Путіна щодо необхідності визнання окупованих районів Донецької та Луганської областей України "незалежними республіками".