RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Це війна нервів: що кажуть у МЗС Німеччини про Україну та провокації Кремля

Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен під час Мюнхенської конференції заявила, що Росія створює провокації задля тиску на Україну.

Про це вона повідомила на Мюнхенській конференції з безпеки.

"Провокації (РФ, - ред.) здійснюються задля створення тиску (на Україну , - ред.). Це війна нервів", - зазначає дипломатка, додаючи, що вона "у захваті" від реакції України на провокації з боку Росії.

Фельдгузен вважає, що Росія хоче говорити із США "на одному рівні".

"Ми не можемо примусово привезти Росію до Парижа чи Берліна для переговорів. Усі вони можуть бути успішними за наявності політичної волі всіх сторін", - додала вона.

Водночас Анка Фельдгузен стверджує, що Байден, говорячи про наміри Путіна, закладає стратегію протидії його планам щодо України та світу.

"Будапештський меморандум не має юридичних зобов'язань", - згадала німецька дипломатка під час своєї промови міжнародну угоду про набуття Україною неядерного статусу. Тоді РФ нібито зобов'язалась поважати незалежність, суверенітет та чинні кордони України.

Вона також не оминула тему газогону "Північний потік-2" та санкцій у сторону Росії.

"Було багато заяв щодо "Північного потоку-2". Пакет санкцій стосується його. Багато хто передумав і вирішив, що це справді геополітично складова, навіть пані Меркель наприкінці каденції. Ми повинні думати про енергетичну незалежність Німеччини", - доповіла Фельдгузен.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Україна вважатиме анульованим Будапештський меморандум, якщо країни-гаранти не зустрінуться на саміті найближчим часом.