RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Податкові канікули та призов резервістів: головне із звернення Зеленського 22 лютого

Президент України Володимир Зеленський виступив із черговим зверненням до нації на тлі останніх заяв президента РФ Володимира Путіна з приводу так званих "ЛНР" та "ДНР".

"Апостроф" опублікував основні тези виступу глави держави.

Визнання Путіним ОРДЛО

Коментуючи рішення президента РФ про визнання терористичних "Л/ДНР", за яким відбулося відкрите введення російської армії в ОРДЛО, Зеленський заявив, що Росія фактично вийшла з "Мінських угод".

Призов резервістів

Зеленський заявив, що підписав указ про заклик резервістів у особливий період. Йдеться виключно про громадян, віднесених до оперативного резерву.

"Ми маємо підвищити готовність української армії до всіх можливих змін в оперативній обстановці", - заявив президент України. Також він зазначив, що найближчим часом відбудуться навчальні збори резервістів тероборони – водночас, за його словами, потреби у загальній мобілізації, на сьогоднішній день немає.

Податкові канікули

Глава держави заявив про запуск програми "економічного патріотизму" - йдеться про додаткові стимули для локалізації вітчизняного виробництва.

Крім того, Зеленський говорив про зменшення податкового навантаження на бізнес, а також обмеження перевірок. За його словами, це важливо, оскільки стимулює залучення коштів населення у бізнес та банківську систему. Він також заявив, що зниження ПДВ на бензин та дизель дозволить знизити ціни на заправках.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Росія після створеної на Донбасі ескалації визнала незалежність так званих "ДНР" та "ЛНР". Президент РФ Володимир Путін увечері 21 лютого підписав відповідний указ.

У Державній Думі РФ одностайно підтримали рішення про ратифікацію угод про "дружбу, співпрацю та взаємну допомогу" з "ДНР-ЛНР". На засіданні багато звучало неприязні у бік України.

Водночас Верховна Рада України ухвалила документ, який засуджує визнання Росією "ЛДНР" і вимагає від партнерів запровадження санкцій проти РФ.