RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Чому Путін вторгся в Україну: у Росії знайшли дивне пояснення

У Росії почали активно розганятися тези про те, що однією з найголовніших причин нападу на Україну стало прагнення нашої країни повернути ядерний статус.

Про це заявив головний редактор видання "Апостроф", військовий оглядач Денис Попович.

Зокрема, блогер Димитрієв ("Російський орієнталіст"), який має понад 89 тисяч підписників, в одній зі своїх публікацій постарався пояснити, чому Путін, який досі намагався уникати прямої конфронтації, раптом наважився на військове вторгнення.

"Всі говорять про якусь секретну доповідь, яка змінила його ставлення до того, що відбувається в Україні... Тепер зрозуміло, що в доповіді був зачеплений той тригер, який включив у Путіні зовсім інший режим - там були дані про ядерну зброю", - пише Димитрієв.

За його словами, саме цим і пояснюється "кваплива підготовка кампанії, всупереч соціології, та попри дипломатичні реверанси", а також дуже жорсткі вимоги, насамперед до США. На підтвердження цієї версії Димитрієв наводить передвоєнні заяви президента Володимира Зеленського про визнання Будапештського меморандуму "непрацюючим".

Як відомо, саме цей документ, підписаний 5 грудня 1994 року, визначив статус України як без'ядерної держави. Крім України та Росії, учасниками Будапештського меморандуму стали США та Великобританія.

На думку Димитрієва, саме Великобританія якимось чином могла б взяти участь у відновленні ядерного статусу України, використовуючи при цьому ті науково-технічні ресурси, що залишилися на території нашої країни. Цю публікацію перепостили й інші Telegram-канали, які підтримують російський порядок денний.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Коли не можемо розбити армію - влаштуємо терор населенню