RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Затишшя під Києвом і удари стратегічної авіації: зведення Генштабу на кінець 11 березня

Спливла 16-та доба героїчного протистояння українського народу російському військовому вторгненню. У п'ятницю, 11 березня, ЗСУ та бійці терборони завдавали противнику відчутних контрударів, проте той продовжував рух на ряді напрямків.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

На Поліському напрямку наступальних дій з боку окупантів не відмічено. Противник продовжує утримувати кордон у районі Поліського, Кухарів, Бородянки, Андріївки, Мотижина, Гореничів, Бучі, Демидова. Відновлював боєздатність і перегрупував війська.

На Сіверському напрямку ворог намагається проводити наступальну операцію у напрямку Зазим'я та Вишеньки. На окремих ділянках має частковий успіх. З метою блокування Чернігова з південно-західного напрямку намагається зайняти Михайло-Коцюбинське та Шестовицю.

На Слобідському напрямку ворог зосередив сили в районах Сєвєродонецька, Сватове, Куп'янська, Великої Писарівки, Московський Бобряк, Лебедин, але активних наступальних дій не проводить. Здійснює переміщення резервів до Сум.

На Донецькому та Таврійському напрямках супротивник зосередив основні зусилля на захопленні Маріуполя та Сєверодонецька.

На Південнобузькому напрямку ворог утримує раніше захоплений рубіж.

Окремі підрозділи противника закріпилися у районах н.п. Степове, Щербаки і продовжують виконання завдань у районі Гуляй Поля.

Стратегічні бомбардувальники Ту-95МС ВПС РФ застосували крилаті ракети повітряного базування по об'єктах у Луцьку, Дніпрі, Івано-Франківську. До нанесення ракетного удару залучали щонайменше шість літаків, які здійснили пуск щонайменше 10 крилатих ракет.

Ворог безуспішно намагається відновити шляхи логістичного забезпечення своїх підрозділів.

А тим часом на тимчасово захоплених територіях проходять антиросійські мітинги, йдеться у повідомленні ГШ ЗСУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що авіація РФ обстріляла територію Білорусі, щоб втягнути її у війну в Україні.