RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Обстріли Києва та удар по Рівному: зведення Генштабу на день 14 березня

Триває 19-та доба героїчного протистояння українського народу російському вторгненню. У понеділок, 14 березня, російські нацисти завдали ударів по Рівному та Києву. Однак Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію в межах Південної, Східної та Північної операційних зон.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Головної мети бойових дій в Україні ворог не досягнув. Отримуючи відсіч і зазнаючи втрат, окупанти дедалі частіше змушені переходити до оборони і здаватися в полон ЗСУ.

На більшості напрямків, при спробі просунутися вперед, супротивник стикається з опором ЗСУ та місцевого населення.

Не маючи значних успіхів, ворог продовжує завдавати ракетно-бомбові удари авіацією, знищуючи об'єкти військової та цивільної інфраструктури України. Застосовує боєприпаси великої потужності та невиборчої дії по житлових районах великих міст, нахабно нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіаудар по телевежі у Рівному: названо число жертв і поранених

Загарбники посилили охорону українсько-білоруського кордону підрозділами ЗС Білорусі.

Окупанти намагаються захопити населені пункти в районі Ізюма Харківської області.

ЗСУ у взаємодії з іншими складовими сил оборони, демонструючи масові приклади героїзму, відваги та високого професіоналізму, успішно знищують війська супротивника, йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що внаслідок обстрілу окупантами житлового будинку на Оболоні в Києві загинули двоє людей, понад десять поранено.