RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Американський аналітик про війну в Україні: настає перелам

Перемовини між Росією та Україною призупинені. Це підтвердили обидві сторони, проте в Офісі президента наголосили, що Україна не відмовляється від переговорів надалі, тоді як у Кремлі заявляють, що Україна нібито не хоче миру.

Про те, як розвиватиметься процес перемовин між Україною та Росією у майбутньому, в ефірі "Апостроф TV" висловив політичний аналітик зі США Армен Чібухчян.

За словами політолога, у нього складається враження, що Збройні сили України без ленд-лізу непогано справляються. Щоправда, це невеликий контрнаступ, але локальними контрнаступними атаками вдається потихеньку, кілометр за кілометром, звільняти українську землю.

"Я не хочу поспішати, але таке враження, що перелом або вже настав, або ми зараз перебуваємо в процесі перелому з огляду на моральний стан російських військ", - заявив Чібухчян.

Крім того, багато економістів прогнозують, що вплив санкцій росіяни почнуть реально відчувати з липня до вересня. Зараз російська влада запевняє, що вона переборола обмеження, що санкції не вплинули.

"Але ми розуміємо, що це для внутрішньої пропаганди. Перед ефіром я читав, що Росія блокує українські порти і Україна не може вивезти зерно. У багатьох країнах світу, особливо в Африці, може початися голод. Це шантаж. З цього питання будуть збори, вирішуватимуть, як розблокувати українські порти", - зазначив експерт.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Путін дуже поспішає, у нього залишилося 2-3 місяці - політичний аналітик із США.